Zoektocht naar nieuwe vanillestokjes

Bij ons ligt lokaal ondernemerschap hoog in het vaandel en we gaan voor de beste kwaliteit. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nog lekkerdere vanille voor ons vanille-ijs. Na veel testen en uitproberen zijn we nu blij met onze nieuwe vanillestokjes: 100% biologische bourbon vanillestokjes uit Madagaskar!

IJs met smaak

Tijdens onze zoektocht hebben we wel twintig soorten vanille getest en op allerlei manieren proberen te verwerken. Een lekkere klus! Met het testen met verschillende doseringen en de focus op een goede smaak hebben we met de vanille van het bedrijf Nohory het perfecte vanille-ijs weten te maken.

Nohory

Nohory is het bedrijf waar we vanaf nu mee samenwerken als het om vanillestokjes gaat. Ze gaan, net als ons, voor de beste kwaliteit maar ook voor de beste arbeidsomstandigheden voor de boeren. Zo staat educatie hoog in het vaandel. We zijn blij dat we mogen samenwerken met zo'n mooi bedrijf en dat we dankzij Nohory de beste kwaliteit vanille-ijs kunnen aanbieden.

Vanillestokjes Norohy
Vanillestokjes met vanille-slagroom

Alcohol in het vanille-ijs?

De term bourbon staat in dit geval niet voor de alcoholische versnapering! Toen we deze term gebruikten op onze smaaknaambordjes in de ijsvitrines, dachten klanten logischerwijs dat er alcohol in de vanille zit. Maar bourbon betekent in dit geval dat de vanillesmaak perfect is, vernoemd naar het eiland waar de vanille oorspronkelijk vandaan komt. Dus gelukkig is ons vanille-ijs voor iedereen. Kom je ook snel proeven?