Lokale samenwerking

Bij ons ligt lokaal ondernemerschap hoog in het vaandel. We proberen zo veel mogelijk producten uit de buurt te gebruiken en gaan voor de beste kwaliteit. Vanaf nu is daarom al ons roomijs gemaakt op basis van room van Boer Kees uit Agelo in Twente.

Ambachtelijk ijs van verse room

De room die wij gebruiken in ons ijs is super vers. We bestellen het op dag 1 bij Boer Kees, op dag 2 wordt de room gemaakt, de volgende dag wordt het geleverd en vanaf dan kunnen we er al gebruik van maken. Alles voor de beste kwaliteit en het lekkerste, verse ambachtelijke ijs!

Leuk om te weten: Wij hebben het eerste ijsje dat gemaakt wordt van het room van Boer Kees. Dat maakt het nog unieker!

Boer Kees

Dit bedrijf is in handen van twee jonge ondernemers die zo duurzaam mogelijk en natuurinclusief werken. De room is afkomstig van hun Jersey koeien, een zuiver koeienras. En dat zie je niet meer zo vaak! De koeien krijgen niet alleen gras om in te grazen, maar er zijn ook kruiden in het weiland verwerkt. Op deze manier wordt het leven van boven én onder de grond gestimuleerd.

De aandacht en liefde die Kees voor zijn Jerseykoeien heeft, willen ze jou laten proeven. Daarom verwerken ze de romige melk direct in de geavanceerde minizuivelfabriek op hun erf. De melk zit binnen 24 uur na het melken in de fles.

Boer Kees met ijs van Bonvanie

Duurzaam werken

De ondernemers hebben slimme trucs verwerkt in hun productieproces om zo duurzaam mogelijk aan de slag te gaan. Zo gaat er een dubbele leiding van de melkstal naar de mini-melkfabriek op het terrein. In de leiding zit natuurlijk melk, maar eromheen gaat een extra leiding met water de andere kant op. Zo koelt de melk af en hoeft dat in de fabriek minder energie te kosten. Daarnaast wordt het water lauw van de warmte. Precies de temperatuur die de koeien het lekkerste vinden!

Kom het ijs proeven!

Wil je weten of er daadwerkelijk een positief verschil in smaak is met het roomijs dat we hiervoor in de vitrine hadden staan? (spoiler: ja!) Kom een lepeltje, of ijsje, proeven bij een van onze winkels!